Gør din virksomhed til eksemplet

Du kan få din virksomhed profileret i medierne ved at gøre den til eksemplet på en ny tendens i erhvervslivet. Det kan være løsningen, når din virksomhed har et strategisk budskab, I gerne vil have profileret i omverdenen via medierne - men hvor det står klart, at I ikke har døråbner-nyhed i jeres virksomhed, som er tilstrækkeligt interessant for pressen.
I de tilfælde har I nogengange en ekstra mulighed: I kan gøre jeres budskab mere medie-egnet ved sætte det ind i en større sammenhæng, hvor din virksomhed er eksponent for en ny tendens i erhvervslivet.
 

Et eksempel

Et eksempel: Din virksomhed producerer komponenter i plastic og jeres strategiske hovedbudskab er, at I er blandt branchens mest innovative. Så da I indfører en nyskabende produktionsproces, der ved hjælp af en ny generation af robotter gør produktionen betragteligt mere effektiv og jeres virksomhed betydeligt mere konkurrencedygtig, er det en nyhed, der fuldt ud matcher jeres strategiske hovedbudskab ( se mere om strategiske hovedbudskaber under PR-tippet "Kernefortællingen - sikrer effektiv PR").
Vi forudsætter her yderligere, at jeres øgede konkurrencedygtighed samtidig har sikret jer nye, store ordrer i udlandet. Hvis I afsender en pressemeddelelse med afsæt i ovenstående og med rent fokus på jeres egen virksomhed, kan I måske få omtale i de lokale medier.
Men hvis I kan gøre jeres virksomhed til eksemplet på en ny, national tendens til, at stadigt flere danske virksomheder med konkurrence- og eksportmæssig succes indfører en ny generation af robotter, bliver din virksomhed interessant for både regionale og landsdækkende medier. PR-værdien kan således blive langt større.
 

Eksemplet får fuld PR-værdi

I er måske en håndfuld virksomheder, der har fået store internationale ordrer efter at indførelsen af den nye generation af robotter har gjort jer ekstraordinært konkurrencedygtige. Så selv om din virksomhed ikke er first mover, kan den alligevel få næsten fuld PR-værdi ved at sende en pressemeddelelse afsted vinklet på nyheden om den nye tendens.
Hvis vi siger, at din virksomhed hedder Innova-Plast, kunne din pressemeddelese lyde sådan her: Pressemeddelelse: ”Nye robotter sikrer store, internationale ordrer til danske virksomheder. En af dem er Innova-Plast, der har fordoblet salget til Kina på et år”. Medierne ville interviewe dig som direktør i Innova-Plast og mediernes artikler ville prydes af det foto af dig stående foran en af jeres nyindkøbte robotter, som I har vedhæftet jeres pressemeddelelse.
Din virksomhed får således værdifuld PR, selvom I "kun" et eksempel på en ny tendens. Så selv om jeres virksomhed ikke er first mover, kan du således gøre det til en PR-mæssig styrke, at I er flere virksomheder, der repræsenterer en ny udvikling indenfor for et givent felt.
Medierne er meget opmærksomme på historier om nye tendenser - de beskriver jo udviklinger i samfundet, og i mediernes øjne forlener det ofte tendens-historier med både relevans og væsentlighed - to af de tungeste af mediernes nyhedskriterier.
 

Du er specialist i nye tendenser

Du er jo specialist i, hvad der sker i jeres branche – og har langt større viden desangående end journalisterne. Du har derned optimle forudsætninger for – som de første – at spotte nye tendenser, som jeres virksomheder er en del af: Hvis din virksomhed som flere andre indenfor branchen for eksempel er begyndt med nye, intelligente produktionsprocesser eller har introduceret nye typer af personalegoder eller udviklingsmuligheder for medarbejderne eller har indtaget et nyt, utraditionelt marked eller er gået nye veje for at sikre bæredygtighed eller demonstrerer nye former for socialt ansvar, så har du stof til en pressemeddelelse med en tendens-fortælling, som potentielt interesserer medierne.
 

Endnu et eksempel

Et eksempel fra det virkelige liv: En af mine kunder - en større virksomhed fra "udkants"-Danmark havde så stor succes, at den ville udvide med en afdeling i den nærmeste storby - en dejligt omvendt historie med et tvist af paradoks. Det ville virksomheden gerne have PR på, men fortællingen om en enkelt "udkants"-virksomhed, der åbnede en afdeling i storbyen, var isoleret set for lille til at få en gang på jord i medierne.
Så vi gik i stedet tendens-vejen. Research viste efterfølgende, at mere end en håndfuld "udkants"-virksomheder fra området havde så stor succes, at de lige havde udvidet med en afdeling i den nærliggende storby - eller var på vej til at gøre det. I pressemeddelelsen præsenterede vi derfor medierne for en tendens-historie om succesfulde "udkants"-virksomheder, der indtog storbyen - og med den førstnævnte virksomhed som case. Flere medier valgte at bringe fortællingen, og virksomheden fik gode mængder PR, selvom den "kun" var et eksempel på en tendens.
 

Krav om dokumentation

Men pressemeddelelser, der præsenterer tendens-historier, kræver, at I i din virksomhed går journalistisk til værks. I skal levere solide tal og fakta, der dokumenterer tendensen - for eksempel researche jer frem til veldokumenterede fakta om, hvor mange virksomheder udover jeres, der har taget specifikke, innovative produktionsprocesser i brug eller er begyndt at tilbyde super-flekstid til deres medarbejdere eller er blevet CO 2-neutrale eller har indført nye typer af personalegoder eller har ansat mange flygtninge m.m.m.
Den solide og tal-dokumenterede research vil være afgørende for, om medierne er interesserede. Af samme årsag vil jeg anbefale dig og din virksomhed at samarbejde med professionelle med journalistisk kompetence.
 
 
God PR-vind
Så selv om jeres virksomhed ikke er first mover, kan du således gøre det til en PR-mæssig styrke, at I er flere virksomheder, der repræsenterer en ny udvikling indenfor for et givent felt.

Medierne er meget opmærksomme på historier om nye tendenser - de beskriver jo udviklinger i samfundet, og i mediernes øjne forlener det ofte tendens-historier med både relevans og væsentlighed - to af de tungeste af mediernes nyhedskriterier.
 
Morten Brøcker +45 40 28 12 12    broecker.kommunikation@mail.dk